Gezonde voeding voor een bewuste levensstijl

Chocolade amandelkoekjes

Bereiding
  • Zeef bloem en bakpoeder samen in een kom. Maak een kuiltje en voeg 150g poedersuiker, vanillesuiker, zout en losgeklopt ei toe. Voeg boter beetje bij beetje toe en kneed tot een soepel deeg.
  • Weeg het deeg en verdeel het in twee stukken, in een stuk van 2/3 en een stuk van 1/3e deel van het deeg.
  • Neem het grote stuk en voeg daaraan de cacao, 1 el poedersuiker, melk en de gehakte amandelen toe en kneed goed door.
  • Verdeel dit deeg in 4 rollen van 30 cm. Pak het andere deeg en rol uit tot een grote lap en snijd in 4 repen van ongeveer 40 bij 30 cm. Smeer deze repen in met het losgeklopte eiwit. Leg een rol chocoladedeeg op elke reep. Wikkel de repen om de rollen.
  • Wikkel de rollen in vershoudfolie en leg ze een paar uur in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de folie en snijd de rollen in plakken van 1 cm. Leg de plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes 12-15 minuten op 200 graden. Laat afkoelen.
  • Eet smakelijk!
Ingredienten
Print Friendly, PDF & Email
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© 2018 Bountiful. Alle rechten voorbehouden.
Alle prijzen zijn inclusief BTW. tenzij anders vermeld.
KVK: 60994517 | BTW: NL854155454B01 | Bank: NL08 RABO0336691858 | Skal 101565