Gezonde voeding voor een bewuste levensstijl

Malsovitbrood

Bereiding
  • Verwarm de melk met de boter in een steelpan tot lauwwarm en totdat de boter gesmolten is.

  • Meng meel en bloem in een ruime kom met het zout, de suiker, de gist en de kaneel.
  • Voeg het melk-botermengsel toe en meng met een mixer met deeghaken in 3 min. tot een samenhangend deeg. Kneed met de hand nog 5 minuten.

  • Bestuif een kom met wat bloem, leg het deeg erin en dek af met een schone vochtige theedoek. Laat ongeveer 45 min. rijzen.
  • Kneed het deeg opnieuw door voeg de noten, zaden, pitten en het gedroogd fruit toe. Kneed goed door.Voeg als het deeg te droog wordt eventueel nog wat water toe.

  • Duw het deeg uit tot een dikke lap en rol deze vervolgens op. Leg de rol met de naad naar onderen in een cake- of broodblik. Dek af met de theedoek en laat nogmaals 45 min. rijzen.

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak het brood in het midden van de oven in ca. 45 min. gaar. Controleer de gaarheid door erop te kloppen. Klinkt het hol, dan is het gaar. Laat 10 min. afkoelen in de vorm.

Ingredienten

250 ml melk

50g ongezouten roomboter

250g Bountiful speltmeel

200g Bountiful speltbloem

1 zakje instant gist

150g Malsovit vezelmuesli

200-250g gemengde Bountiful noten, zaden en /of pitten en gedroogd fruit

1tl Bountiful zeezout fijn

5tl kaneel

1 el suiker

Print Friendly, PDF & Email
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© 2018 Bountiful. Alle rechten voorbehouden.
Alle prijzen zijn inclusief BTW. tenzij anders vermeld.
KVK: 60994517 | BTW: NL854155454B01 | Bank: NL08 RABO0336691858 | Skal 101565