Gezonde voeding voor een bewuste levensstijl

Boekweitpizza

Bereiding
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Begin met het maken van de pizza bodem. Verhit in een koekenpan de kokosolie. Mix het meel met het water en de Italiaanse kruiden tot een beslag. Maak op smaak met een klein beetje peper en zout.

  • Bak vervolgens 2 dunne pannenkoekjes van het boekweit beslag. Maak ze niet te dik. Hoe krokanter, hoe lekkerder.

  • Haal beide pannenkoekjes uit de pan en leg ze zo zonder bakpapier op een rooster dat straks in de oven kan. Door het op een rooster te bakken, i.p.v. op een bakplaat met bakpapier, worden de pizza’s knapperig. Op een plaat of met bakpapier kan het vocht niet weg, en blijven ze wat nat (op mijn foto zie je bakpapier, maar dat dient alleen als contrast voor de foto).

  • Smeer nu een laagje tomatenpuree op de bodem. Ik leng het zelf eerst aan met een klein beetje water. Beleg je pizza nu met de overige ingrediënten. Ik gebruikte schijfjes  tomaat, tonijn,  ui, paprika en geraspte kaas. Maar je kan natuurlijk doen wat je wilt! Leef je uit! Nu nog ongeveer een kwartiertje in de oven op een rooster.

Ingredienten

80 gram Bountiful boekweitmeel
160 ml water
Italiaanse kruiden (circa 1 eetlepel)
Bountiful Kokosolie (om in te bakken)
Pesto of Tomatenpuree
1 bol mozzarella of een handje geraspte kaas
Tonijn (uit blik op water basis)
Ui
2 el kappertjes
1 Tomaat in plakken
½ Courgette of 1 Paprika of een andere groente
Handje rucola of wat sla
Peper en zout

Print Friendly, PDF & Email
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© 2018 Bountiful. Alle rechten voorbehouden.
Alle prijzen zijn inclusief BTW. tenzij anders vermeld.
KVK: 60994517 | BTW: NL854155454B01 | Bank: NL08 RABO0336691858 | Skal 101565