Gezonde voeding voor een bewuste levensstijl

Mini kerststolletjes

Bereiding
  • Week de rozijnen een kwartier in lauw water en droog ze goed.
  • Doe bloem, meel, gist, zout en kaneel in een kom en meng alles goed door elkaar.
    Voeg dan de honing, het ei, boter en de lauwwarme melk toe. Kneed ongeveer 10 minuten. Voeg eventueel nog een beetje bloem toe. Kneed de rozijnen er door.
    Maak een bolletje van het deeg en leg het in een kom met een vochtige theedoek erover. Laat 1 uur rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Kneed het deeg kort door en verdeel het in 6 gelijke stukken. Maak bolletjes en druk deze een beetje plat. Rol de spijs tot een worst en snijd in 6 gelijke stukken. Leg een stukje spijs midden op je deeg en sla een kant van het deeg over de spijs heen en druk licht aan.
  • Sla dan de andere kant helemaal om en druk een beetje aan.
  • Laat weer 1 uur rijzen.
  • Leg de broodjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en doe hier een vochtige theedoek over. Laat weer 1 uur rijzen.
  • Bak in 20 a 25 minuten gaar op 180 graden. Het brood moet hol klinken als je erop klopt.
250 g Bountiful speltbloem
1 zakje instant gist
50 g roomboter
90 g/ml melk
1 ei
1 el Bountiful weidebloemen honing
1 tl kaneelpoeder
200 g Bountiful rozijnen (eventueel sukade, krenten of sinaasappelzest etc)
150 g amandelspijs
  • 130g Bountiful havervlokken fijn
  • 80g Bountiful notenmelange
    eventueel aangevuld met Bountiful Lijnzaad heel en/of Bountiful sesamzaad
  • 80g Bountiful dadels zonder pit
  •  70g Bountiful weidebloemen honing
  • 2 el water
  • 2 el Bountiful kokosolie
  • 1 el kaneel
Print Friendly, PDF & Email
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© 2018 Bountiful. Alle rechten voorbehouden.
Alle prijzen zijn inclusief BTW. tenzij anders vermeld.
KVK: 60994517 | BTW: NL854155454B01 | Bank: NL08 RABO0336691858 | Skal 101565