INGREDIENTEN
- 200g Bountiful havervlokken fijn
- 500 g champignons
- 1 ui
- 4 teentjes knoflook
- 100g paneermeel
- 2 eieren
- Een scheutje Bountiful olijfolie
- Een flinke hand verse peterselie
- Tijm
- Italiaanse kruidenmix
- Zout en peper
BEREIDING
- Snipper de ui en bak vijf minuten zachtjes in een scheutje olijfolie.
- Hak de champignons heel fijn (keukenmachine) en voeg ze bij de ui. Bak het vocht van de champignons er uit. Dit kan zo’n tien minuten duren.
- Rasp of pers de knoflookteentjes en voeg ze toe aan het champignonmengsel en bak even mee.
- Draai het vuur uit en laat het mengsel volledig afkoelen.
- Voeg de havermout, het paneermeel, de fijngehakte peterselie, de eieren en de kruiden bij het champignonmengsel en meng goed. Je mag flink kneden.
- Maak het mengsel goed op smaak! Je kunt ook een scheutje ketjap, chilisaus of sojasaus toevoegen.
- Draai balletjes van het mengsel (van ongeveer 4 of 5 cm) en bak deze met een beetje olijfolie aan in de koekenpan. Bak ze ongeveer 10 minuten.
- Eet de balletjes met pasta of met gebakken aardappeltjes en groente, in een wrap, etc.