INGREDIENTEN
- 260g Bountiful speltbloem
- 50g Bountiful rozijnen
- 130 g Bountiful zonnebloemolie
- 110 g suiker
- 110 g donkere basterdsuiker
- 2 eieren
- 175 g courgette
- 1 tl kaneel
- 1 mespuntje Bountiful zeezout
- 1 tl Bountiful wijnsteenbakpoeder
- 3 el Bountiful pompoenpitjes
BEREIDING
- Verwarm de oven voor op 170 ºC. Wel de rozijnen circa 10 minuten in warm water en giet ze af. Rasp de courgette.
- Meng bloem, kaneel, zout en bakpoeder door elkaar. Klop de eieren met de suiker.
- Vet de cakevorm in en leg er bakpapier in. Roer de rozijnen door het beslag en schenk het in de cakevorm.
- Strooi de pompoenpitten erover en bak de cake in de oven in ongeveer 60 minuten gaar.
- Laat de cake afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.