Gedroogde vijgen hebben een hoog gehalte aan natuurlijke suikers. Daarom blijven vijgen na de oogst en het drogen zo lang houdbaar. Vijgen worden soms wat wittig, dit kan geen kwaad.
Vijgen zijn heerlijk om zo te eten. Ze verminderen het hongergevoel en de trek in zoetigheid.
Vijgen passen ook goed bij verschillende gerechten. Je gebruikt vijgen in brood en gebak, maar ook bij het wokken geven vijgen een zoetje aan vlees en groenten. Stoom je gedroogde vijgen even in een zeef boven heet water. Ze worden lekker zacht. Vul de vijg met een zoete of hartige vulling. Bijvoorbeeld roomkaas met gember, slagroom met stukjes pistachenoot of een stukje kaas. Zo heb je een heerlijk hapje!
Vijgen zijn vezelrijk.
Informatie |
|
---|---|
Ingrediënten | Vijgen, rijstebloem. |
Allergie informatie | Kan sporen bevatten melk, soja, gluten, andere noten, pinda’s en sesam. |
Herkomst | Spanje |
Houdbaarheid | Goed afgesloten, koel en droog bewaren. |
Voedingswaarden per 100g |
|
---|---|
Energie | 1383 kJ/327 kcal |
Eiwit | 4,02g |
Koolhydraten | 64,7gg |
Waarvan suiker | 55,0g |
Vetten | 0,5g |
Waarvan verzadigd | 0,07g |
Zout | 0,1875g |
Voedingsvezels | 12,5g |
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.