INGREDIENTEN

  • 180g Bountiful quinoa
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 kleine komkommer
  • 1 bakje cherrytomaatjes
  • 1 avocado
  • 1 rode ui
  • 4 el olijven zwart of groen
  • 150g feta
  • 1 teentje knoflook
  • 2 handjes rucola
  • Beetje Bountiful zeezout
  • snuf peper
  • eventueel wat fijngehakte peterselie of koriander

BEREIDING

  • Spoel de quinoa af en kook het met ongeveer 450 ml water en het  bouillonblokje gaar, giet af indien nodig en laat het afkoelen.
  • Snijd de komkommer, tomaatjes, avocado en uien in kleine stukjes, verkruimel de feta, rasp de knoflook, snijd de olijven eventueel doormidden en voeg alles samen met optioneel koriander of peterselie toe aan de quinoa. Breng op smaak met zout en peper.
  • Maak een dressing door 2 tl citroensap, 2 el Bountiful olijfolie, 1,5 el mayonaise, 1 tl Bountiful ahornsiroop of Bountiful weide honing en 1 tl mosterd in een schaaltje door elkaar te roeren. Voeg het toe. Schep de dressing door de salade. Je kunt de salade meteen opdienen of in de koelkast bewaren voor later.
  • Eet smakelijk!