De pecannoot is verre familie van de walnoot, wat aan zijn uiterlijk al te zien is. Pecannoten zijn heerlijk door havermoutpap of als extra toevoeging in de muesli.
De noot is erg populair in de Verenigde Staten. Er wordt daar een traditionele taart van gemaakt, de pecanpie. Vanwege de heerlijke zoetige smaak kunnen de pecannoten ook goed in vleesgerechten, salades en gevogelte verwerkt worden.
Pecannoten kunnen tevens gebruikt worden ter vervanging van vlees in de vegetarische keuken.
Informatie |
|
---|---|
Ingrediënten | PECANNOTEN*. *uit gecontroleerde biologische teelt |
Allergie informatie | Bevat noten, kan sporen bevatten van gluten, andere noten, soja, pinda’s, melk en sesam. |
Herkomst | Zuid-Afrika |
Allergie informatie | Koel, droog en afgesloten bewaren. |
Voedingswaarden 100g |
|
---|---|
Energie | 2977 kJ/711 kcal |
Eiwit | 9,8g |
Koolhydraten | 4,9g |
Waarvan suiker | 4,3g |
Vetten | 71,9g |
Waarvan verzadigd | 4,5g |
Voedingsvezels | 8,4g |
Zout | 0,0g |
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.