Walnoten zijn al duizenden jaren bekend in Europa. Eigenlijk zijn walnoten geen noten maar steenvruchten, net als de abrikoos, de kers, de perzik en de pruim.
Walnoten worden wereldwijd in allerlei gerechten verwerkt, bijvoorbeeld in salades, gebak, brood en sommige Franse kazen. Je kunt ze roosteren in de pan of oven, of vers in gerechten verwerken. Je kunt ze toevoegen aan een ontbijt van muesli met yoghurt. Ze zijn ook in warme gerechten lekker, bijvoorbeeld in een Italiaanse pasta.
Walnoten worden nooit gebrand.
Informatie |
|
---|---|
Ingrediënten | WALNOTEN*. *uit gecontroleerde biologische teelt |
Allergie informatie | Bevat noten, kan sporen bevatten van gluten, soja, pinda’s, melk en sesam. |
Herkomst | Polen |
Houdbaarheid | Goed afgesloten, koel en droog bewaren. |
Voedingswaarden 100g |
|
---|---|
Energie | 2798 kJ/667 kcal |
Eiwit | 15,2g |
Koolhydraten | 7g |
Waarvan suiker | 2,61g |
Vetten | 65g |
Waarvan verzadigd | 6,13g |
Zout | 2,0g |
Voedingsvezels | 6,7g |
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.