De goji bes is een Aziatische bes die voorkomt in China, Tibet en Mongolië. De goji bes wordt gedroogd en kan net zoals de rozijn verwerkt worden. Goji bessen kunnen gedroogd, maar ook geweld (in handwarm water) worden gebruikt in de keuken.
Ze zijn bijvoorbeeld lekker in salades of soepen. Ze smaken ook goed in smoothies en zijn erg lekker als tussendoortje. Je kan zelfs thee zetten van de bessen. Laat hiervoor 15g bessen een paar minuten meekoken met het theewater en laat het daarna nog een paar minuten trekken.
Goji bessen zijn vezelrijk.
Informatie |
|
---|---|
Ingrediënten | Goji bessen*. *van gecontroleerde biologische teelt |
Allergie informatie | Kan sporen bevatten van gluten, soja, noten, pinda’s, sesam en melk. |
Herkomst | China |
Houdbaarheid | Goed afgesloten, koel en droog bewaren. |
Voedingswaarden per 100g |
|
---|---|
Energie | 1435 kJ/343 kcal |
Eiwit | 12,1g |
Koolhydraten | 57,8g |
Waarvan suiker | 17,1g |
Vetten | 7,1g |
Waarvan verzadigd | <0,1g |
Voedingsvezels | 7,8g |
Zout | 0,055g |
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.