INGREDIENTEN
- 250g Bountiful dadels zonder pit
- 120g Bountiful amandelmeel
- 3 el Bountiful cacaopoeder
- 5 eieren
- 1 theelepel Bountiful wijnsteenbakpoeder
- Snufje Bountiful zeezout
- 1 el citroensap
- 2 tl kaneel
BEREIDING
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
- Maal de dadels fijn in een keukenmachine. Voeg cacao, amandelmeel, kaneel, bakpoeder en zout toe aan de dadels en meng tot een kruimelig geheel.
- Mix de 5 eieren luchtig in een aparte kom.
- Voeg de eieren beetje bij beetje toe aan het deeg zodat er een beslag ontstaat. Het beslag hoeft niet helemaal glad te zijn. Giet het beslag in je bakblik.
- Bak de cake in ongeveer 35 minuten gaar in de oven. Houd je van een wat vochtige cake, haal de cake dan na 5 -10 minuten afkoelen uit het blik en pak hem in in aluminiumfolie en laat de cake zo verder afkoelen.
- Tip: meng voor een lekkere topping roomkaas met 3 el goede chocoladepasta door elkaar en schep na het afkoelen over de cake.