INGREDIENTEN
- 225 g Bountiful dadels zonder pit
- 275 g Bountiful speltbloem
- 125 g Bountiful walnoten, fijngehakt
- 150 g Bountiful kokosbloesemsuiker
- 35 g boter
- 2 eieren
- 1 tl bakingsoda
- 250 ml kokend water
- 2 tl Bountiful wijnsteenbakpoeder
- 2 tl koekkruiden
- snufje zout
BEREIDING
- Verwarm de over voor op 180 graden. Hak de dadels fijn. Giet het kokende water erover en voeg de boter toe. Roer goed.
- Klop eieren en suiker in een kom. Voeg het afgekoelde dadelmengsel toe.
- Zeef de bloem, de kruiden, zout, bakingsoda en bakpoeder en voeg bij het mengsel. Voeg de gehakte walnoten toe meng alles goed.
- Giet het mengsel in de ingevette bakvorm. Bak de cake in 60 tot 75 minuten mooi bruin, als een satéprikker die u in het midden steekt, er schoon weer uit komt dan is de cake gaar.
- Leg de cake op een rooster en laat hem afkoelen.