INGREDIENTEN
- 250g Bountiful speltbloem
- 250g zachte (room)boter
- 150g Bountiful weide honing
- 4 eieren
- 1 appel, geschild en in blokjes
- Handje Bountiful rozijnen
- Handje Bountiful gedroogde abrikozen of ander gedroogd fruit.
- Flinke hand Bountiful gemengde noten
- 7g Bountiful wijnsteenbakpoeder
- snuf zout
BEREIDING
- Verwarm de oven op 160 graden.
- Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
- Mix de honing samen met de boter tot een gladde massa.
- Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix daarna ongeveer 5 minuten
- Zeef de bloem en de bakpoeder en schep dit rustig door het beslag.
- Hak de noten grof en snijd het gedroogde fruit eventueel kleiner.
- Schep het fruit en de noten door het beslag.
- Vet een cakeblik goed in en schep het beslag er in.
- Bak de cake in circa 50 á 60 minuten goudbruin.
- Laat de cake 5 minuten afkoelen in de vorm en haal hem er dan uit. Verder aflaten koelen op een rooster.
- Eet smakelijk!