INGREDIENTEN
- 240g pure chocolade in stukjes
- 90g Bountiful kokosolie
- 240ml griekse yoghurt
- 1 el vanille extract
- 0,5 tl zout
- 0,5 tl Bountiful wijnsteenbakpoeder
- 100g Bountiful kokosbloesemsuiker
- 65g Bountiful havervlokken fijn/grof
BEREIDING
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bekleed een bakblik van ongeveer 20 x 20 cm met bakpapier.
- Smelt de kokosolie in de magnetron.
- Neem 160g van de chocolade en giet de warme kokosolie hierover. Roer totdat de chocolade is gesmolten.
- Voeg de Griekse yoghurt toe. Roer de vanille, zout, bakpoeder en kokosbloesemsuiker er nu door.
- Vermaal de havervlokken in een blender tot meel. Meet het na voor een juiste hoeveelheid.
- Voeg de havermeel toe aan het mengsel en roer daar de 80g overgebleven chocolade door. Verdeel het mengsel over het bakblik.
- Bak ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Het is beter om de brownie iets te kort te bakken dan iets te lang. Je krijgt dan de compacte kleverige structuur die bij brownies hoort. Verwijder uit de oven en laat compleet afkoelen.