INGREDIENTEN
- 125 gram Bountiful speltbloem
- 125 gram poedersuiker
- 65 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
- 1 snuf Bountiful zeezout
- 1 ei (je gebruikt de helft)
- 1 halve biologische citroen
- 10 tot 12 theelepels Bountiful Fruitbeleg
BEREIDING
- Doe de bloem, suiker en boter met een snufje zout in een kom en kneed goed door. Breek het ei en roer los. Giet de helft van het los geklopte ei bij je kruimels, de andere helft heb je niet nodig.
- Rasp de helft van de citroen erboven. Kneed tot je een bal van soepel deeg hebt.
- Wikkel het deeg in vershoudfolie en leg een half uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bestuif een schoon werkvlak met wat bloem en rol je deeg uit tot een dikte van een halve centimeter. Steek met een rond stekertje of glas, rondjes (doorsnee ongeveer 6 cm) uit het deeg. Restjes deeg kneed je weer tot een balletje, rol je weer uit en steek nog enkele rondjes uit. Ga door tot je deeg op is, of totdat je zo’n 10 tot 12 deegplakjes hebt.
- Vet een cupcakevorm in met wat boter of olie en leg de rondjes deeg voorzichtig in de cups. Je hoeft ze niet hard aan te duwen.
- Schep in het midden van ieder deegtaartje een theelepel jam. Zet de taartjes in de oven en bak in 12 minuten lichtbruin.
- Haal uit de oven, laat een kwartier afkoelen en wip dan uit de cupcakevorm op een rooster om nog wat verder af te koelen.