INGREDIENTEN
- 150 gram BOUNTIFUL SPELTBLOEM
- 1 zakje instant gist
- 50 gram roomboter
- 90 g/ml melk
- 1 ei
- 1 el BOUNTIFUL WEIDEBLOEMEN HONING
- 1 tl kaneelpoeder
- 200 G BOUNTIFUL ROZIJNEN (eventueel sukade, krenten of sinaasappelzest etc)
- 150 gram amandelspijs
- 130g Bountiful havervlokken fijn
- 80g Bountiful notenmelange
eventueel aangevuld met Bountiful Lijnzaad heel en/of Bountiful sesamzaad - 80g Bountiful dadels zonder pit
- 70g Bountiful weidebloemen honing
- 2 el water
- 2 el Bountiful kokosolie
- 1 el kaneel
BEREIDING
- Week de rozijnen een kwartier in lauw water en droog ze goed.
- Doe bloem, meel, gist, zout en kaneel in een kom en meng alles goed door elkaar.
- Voeg dan de honing, het ei, boter en de lauwwarme melk toe. Kneed ongeveer 10 minuten. Voeg eventueel nog een beetje bloem toe. Kneed de rozijnen er door.
- Maak een bolletje van het deeg en leg het in een kom met een vochtige theedoek erover. Laat 1 uur rijzen.
- Kneed het deeg kort door en verdeel het in 6 gelijke stukken. Maak bolletjes en druk deze een beetje plat. Rol de spijs tot een worst en snijd in 6 gelijke stukken. Leg een stukje spijs midden op je deeg en sla een kant van het deeg over de spijs heen en druk licht aan.
- Sla dan de andere kant helemaal om en druk een beetje aan.
- Laat weer 1 uur rijzen.
- Leg de broodjes op een bakplaat bekleed bakpapier en doe hier een vochtige theedoek over. Laat weer 1 uur rijzen.
- Bak in 20 a 25 minuten gaar op 180 graden. Het brood moet hol klinken als je erop klopt.