INGREDIENTEN

  • 150 gram BOUNTIFUL SPELTBLOEM
  • 1 zakje instant gist
  • 50 gram roomboter
  • 90 g/ml melk
  • 1 ei
  • 1 el BOUNTIFUL WEIDEBLOEMEN HONING
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 200 G BOUNTIFUL ROZIJNEN (eventueel sukade, krenten of sinaasappelzest etc)
  • 150 gram amandelspijs
  • 130g Bountiful havervlokken fijn
  • 80g Bountiful notenmelange
    eventueel aangevuld met Bountiful Lijnzaad heel en/of Bountiful sesamzaad
  • 80g Bountiful dadels zonder pit
  •  70g Bountiful weidebloemen honing
  • 2 el water
  • 2 el Bountiful kokosolie
  • 1 el kaneel

BEREIDING

  • Week de rozijnen een kwartier in lauw water en droog ze goed.
  • Doe bloem, meel, gist, zout en kaneel in een kom en meng alles goed door elkaar.
  • Voeg dan de honing, het ei, boter en de lauwwarme melk toe. Kneed ongeveer 10 minuten. Voeg eventueel nog een beetje bloem toe. Kneed de rozijnen er door.
  • Maak een bolletje van het deeg en leg het in een kom met een vochtige theedoek erover. Laat 1 uur rijzen.
  • Kneed het deeg kort door en verdeel het in 6 gelijke stukken. Maak bolletjes en druk deze een beetje plat. Rol de spijs tot een worst en snijd in 6 gelijke stukken. Leg een stukje spijs midden op je deeg en sla een kant van het deeg over de spijs heen en druk licht aan.
  • Sla dan de andere kant helemaal om en druk een beetje aan.
  • Laat weer 1 uur rijzen.
  • Leg de broodjes op een bakplaat bekleed bakpapier en doe hier een vochtige theedoek over. Laat weer 1 uur rijzen.
  • Bak in 20 a 25 minuten gaar op 180 graden. Het brood moet hol klinken als je erop klopt.