INGREDIENTEN

BEREIDING

  • Doe de gist in een kommetje met de suiker en een beetje van het water. Roer goed en laat 10 minuten staan. De suiker zorgt ervoor dat de gist geactiveerd wordt.
  • Meng het zout door de meel. Maak een kuiltje in de meel en doe daar de boter, het gistmengsel en de helft van het water in. Meng tot een deeg. Voeg nog water toe indien nodig. Kneed ongeveer 15 minuten. Hoe langer je kneed, hoe beter het deeg wordt en hoe luchtiger je bolletjes.
  • Dek het deeg af met een vochtige theedoek en laat ongeveer een uur rijzen totdat het deeg in volume is verdubbeld.
  • Voeg de rozijnen en walnoten toe en kneed het deeg opnieuw goed door.
  • Vorm 10 bolletjes van het deeg en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de bolletjes in 10 minuten gaar. Geef een klopje op de onderkant van het broodje. Als het hol klinkt is je broodje gaar.
  • Eet smakelijk!