INGREDIENTEN

BEREIDING

  • Doe alle ingrediënten, behalve het sesamzaad en het grove zeezout, in een kom en kneed tot een soepel deeg. Het kan zijn dat je iets meer of iets minder water nodig hebt. Kneed minimaal 10 minuten. Laat het deeg op een warme plaats, afgedekt 1 uur rijzen.
  • Verdeel het deeg in ongeveer 16 gelijke stukken en rol deze stukken op een bebloemd werkblad met je handen uit tot stengels van zo’n 25 centimeter lang en 1 centimeter dik. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk ze met water en bestrooi ze met een beetje sesamzaad en evt wat grof zeezout. Dek de bakplaat af met plasticfolie en laat de soepstengels nog 30 tot 45 minuten rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Bak de soepstengels in ongeveer 15 minuten goudbruin en knapperig. Laat ze afkoelen op een rooster.
  • Eet smakelijk!