INGREDIENTEN
-
- 45g Bountiful Boekweitmeel
- 1 ei
- 1tl kaneelpoeder
- snuf zout
- 0,5 tl Bountiful wijsteenbakpoeder
- 0,5 appel
- 1 el Bountiful cranberry’s
- 1 el Bountiful Incabessen
- klontje roomboter of kokosolie
- evt een beetje Bountiful kokosbloesemsuiker
BEREIDING
- Dit is een recept uit het boek Superfood recepten van Jesse van der Velde en Annemieke de Kroon.
- Meng in een kom meel, ei, kaneel, zout wijnsteenbakpoeder en water tot een glad beslag. Laat het beslag 5 minuten staan.
- Snijd ondertussen de appel in dunnen plakjes of stukjes, knip de cranberry’s en de incabessen in stukjes met een schaar en voeg alles toe aan het beslag.
- Verhit een klontje boter in een middelgrote koekenpan, giet het beslag erin, verspreid het goed over de pan. Zet na 1 minuut het vuur iets lager en doe een deksel op de pan. Bak tot de onderkant lichtbruin is geworden en de bovenkant droog.
- Draai de pannenkoek om en bak de andere kant ook lichtbruin.
- Serveer eventueel met wat kokosbloesemsuiker.
- Eet smakelijk!