INGREDIENTEN

BEREIDING

  • Snipper de ui en bak vijf minuten zachtjes in een scheutje olijfolie.
  • Hak de champignons heel  fijn (keukenmachine) en voeg ze bij de ui. Bak het vocht van de champignons er uit. Dit kan zo’n tien minuten duren.
  • Rasp of pers de knoflookteentjes en voeg ze toe aan het champignonmengsel en bak even mee.
  • Draai het vuur uit en laat het mengsel volledig afkoelen.
  • Voeg de havermout, het paneermeel, de fijngehakte peterselie, de eieren en de kruiden bij het champignonmengsel en meng goed. Je mag flink kneden.
  • Maak het mengsel goed op smaak! Je kunt ook een scheutje ketjap, chilisaus of sojasaus toevoegen.
  • Draai balletjes van het mengsel (van ongeveer 4 of 5 cm) en bak deze met een beetje olijfolie aan in de koekenpan. Bak ze ongeveer 10 minuten.
  • Eet de balletjes met pasta of met gebakken aardappeltjes en groente, in een wrap, etc.