INGREDIENTEN

Voor het brood:

Voor de vulling:

BEREIDING

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Wel de rozijnen in warm water.
  • Doe een beetje van het water en de gist samen in een kommetje, roer goed en laat 10 minuten staan.
  • Vet een broodvorm in. Doe alle ingrediënten voor het deeg (inclusief de gist) in een kom en kneed in minimaal 10 minuten tot een soepel brooddeeg. Laat dit afgedekt met een vochtige, schone theedoek 1 uur op een warme plaats rijzen.
  • Rooster intussen de hazelnoten ongeveer 5 minuten in de oven. Laat ze even afkoelen. Hak de hazelnoten grof.
  • Meng de appel met het citroensap, de kokosbloesemsuiker en de kaneel.
  • Kneed de noten, de uitgelekte rozijnen, appel en 100 gram van de muesli door het brooddeeg.
  • Duw het deeg plat en rol dit op tot een rol die in de broodvorm past. Verdeel de overige muesli over je werkvlak en rol daar je deegrol voorzichtig doorheen, zodat de buitenkant bedekt wordt met muesli.
  • Plaats het deeg met de naad naar beneden in de broodvorm en haal rozijnen die aan de bovenkant uitsteken weg omdat die anders in de oven zullen verbranden. Laat het brood afgedekt met een vochtige, schone theedoek 1 uur rijzen op een warme plaats.
  • Bak het brood in ongeveer 45 minuten goudbruin. Haal uit de vorm en laat verder afkoelen.