INGREDIENTEN

BEREIDING

  • Doe meel, bloem en zout bij elkaar in een kom en meng goed door.
  • Voeg de gist toe en meng weer goed.
  • Voeg de in blokjes gesneden roomboter, het los geklopte ei, de melk en de honing toe.
  • Kneed ca. 12 minuten met de deeghaken van je mixer, een standmixer (eerste 2 min. op de laagste stand, dan een standje hoger) of kneed met de hand tot een soepel deeg waar je een vliesje van kan trekken.
  • Bol het deeg op en leg in een licht ingevette kom. Dek af met een schone vochtige theedoek. Laat ca. een uur staan tot het in volume verdubbeld is.
  • Verdeel in 12 gelijke stukjes van 75 gram.
  • Maak een bolletje van het deeg. Hoe je moet opbollen kan je bijvoorbeeld ook wel vinden op youtube.
  • Leg de bolletjes op een ruime afstand van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Verwarm de oven voor op 250 graden Celsius.
  • Laat afgedekt met een vochtige theedoek 30-40 minuten rijzen.
  • De bolletjes zijn goed gerezen als je er zachtjes met je vingertop op drukt en het deeg rustig terug veert.
  • Zet een schaaltje water onderin de de oven voor de stoomvorming en zet de bolletjes in de voorverwarmde oven.
  • Bak de bolletjes gedurende ca. 13 minuten op 230 graden Celsius (onder en boven warmte, geen hetelucht).
  • Laat na 5 min. de stoom ontsnappen door de ovendeur even kort open te trekken.
  • Haal de bolletjes na het bakken direct van de bakplaat en leg ze op een rooster.
  • Bestrijk de bolletjes met gesmolten boter en laat ze verder afkoelen.
  • Eet smakelijk!