Doe meel, bloem en zout bij elkaar in een kom en meng goed door.
Voeg de gist toe en meng weer goed.
Voeg de in blokjes gesneden roomboter, het los geklopte ei, de melk en de honing toe.
Kneed ca. 12 minuten met de deeghaken van je mixer, een standmixer (eerste 2 min. op de laagste stand, dan een standje hoger) of kneed met de hand tot een soepel deeg waar je een vliesje van kan trekken.
Bol het deeg op en leg in een licht ingevette kom. Dek af met een schone vochtige theedoek. Laat ca. een uur staan tot het in volume verdubbeld is.
Verdeel in 12 gelijke stukjes van 75 gram.
Maak een bolletje van het deeg. Hoe je moet opbollen kan je bijvoorbeeld ook wel vinden op youtube.
Leg de bolletjes op een ruime afstand van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat.
Verwarm de oven voor op 250 graden Celsius.
Laat afgedekt met een vochtige theedoek 30-40 minuten rijzen.
De bolletjes zijn goed gerezen als je er zachtjes met je vingertop op drukt en het deeg rustig terug veert.
Zet een schaaltje water onderin de de oven voor de stoomvorming en zet de bolletjes in de voorverwarmde oven.
Bak de bolletjes gedurende ca. 13 minuten op 230 graden Celsius (onder en boven warmte, geen hetelucht).
Laat na 5 min. de stoom ontsnappen door de ovendeur even kort open te trekken.
Haal de bolletjes na het bakken direct van de bakplaat en leg ze op een rooster.
Bestrijk de bolletjes met gesmolten boter en laat ze verder afkoelen.