Gezonde voeding voor een bewuste levensstijl

Vega gehaktballetjes

Bereiding
  • Snipper de ui en bak vijf minuten  zachtjes  in een scheutje olijfolie.

  • Hak de champignons heel  fijn (keukenmachine) en voeg ze bij de ui. Bak het vocht van de champignons er uit. Dit kan zo'n tien minuten duren. Rasp of pers de knoflookteentjes en voeg ze toe aan het champignonmengsel en bak even mee. Draai het vuur uit en  laat het mengsel volledig afkoelen.

  • Voeg de havermout, het paneermeel, de fijngehakte peterselie, de eieren en de kruiden bij het champignonmengsel en meng goed. Je mag flink kneden. Maak het mengsel goed op smaak! Je kunt ook een scheutje ketjap, chilisaus of sojasaus toevoegen.

    Dek het mengsel af met huishoudfolie en laat het een poosje rusten in de koelkast.

  • Draai balletjes van het mengsel (van ongeveer 4 of 5 cm) en bak deze met  beetje olijfolie aan in de koekenpan. Bak ze ongeveer 10 minuten.

  • Eet de balletjes met pasta of met gebakken aardappeltjes en groente, in een wrap, etc.

Ingredienten

200g Bountiful havervlokken fijn
500 g champignons
1 ui
4 teentjes knoflook
100g paneermeel
2 eieren
een scheutje Bountiful olijfolie
een flinke hand verse peterselie
tijm
Italiaanse kruidenmix
zout en peper

Print Friendly, PDF & Email
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© 2018 Bountiful. Alle rechten voorbehouden.
Alle prijzen zijn inclusief BTW. tenzij anders vermeld.
KVK: 60994517 | BTW: NL854155454B01 | Bank: NL08 RABO0336691858 | Skal 101565