De geschiedenis van Oosterse zoutjes gaat terug tot de negende eeuw. Deze werden niet van rijst gemaakt, maar van tarwebloem en hadden een zoete smaak. Pas in de 17e eeuw werd rijst gebruikt in plaats van bloem. Deze zoutjes worden op smaak gemaakt met onder andere knoflook en peper.
Lekker als hartige snack, als tapas hapje of om mee te dippen.
Informatie |
|
---|---|
Ingrediënten | Rijst 78,7%, zwarte SOJABONEN 8,2%, smaakverfijner (zout, poedersuiker, gistextractpoeder, MOUTPOEDER, rijstmeel, knoflook, uienpoeder, peper), palmolie, zout, smaakversterker: natriumribonucleotiden. |
Allergie informatie | Bevat soja en gluten, kan sporen bevatten van pinda’s, noten, sesam en melk. |
Herkomst | Thailand |
Houdbaarheid | Goed afgesloten, koel en droog bewaren. |
Voedingswaarden per 100g |
|
---|---|
Energie | 1694 kJ/400 kcal |
Eiwit | 9,2g |
Koolhydraten | 76,9g |
Waarvan suiker | 0,7g |
Vetten | 6,0g |
Waarvan verzadigd | 2,6g |
Zout | 1,7g |
Voedingsvezels | – |
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.