INGREDIENTEN

BEREIDING

  • Verwarm de melk met de boter in een steelpan tot lauwwarm en totdat de boter gesmolten is.
  • Meng meel en bloem in een ruime kom met het zout, de suiker, de gist en de kaneel.
  • Voeg het melk-botermengsel toe en meng met een mixer met deeghaken in 3 min. tot een samenhangend deeg. Kneed met de hand nog 5 minuten.
  • Bestuif een kom met wat bloem, leg het deeg erin en dek af met een schone vochtige theedoek. Laat ongeveer 45 min. rijzen.
  • Kneed het deeg opnieuw door voeg de noten, zaden, pitten en het gedroogd fruit toe. Kneed goed door.Voeg als het deeg te droog wordt eventueel nog wat water toe.
  • Duw het deeg uit tot een dikke lap en rol deze vervolgens op. Leg de rol met de naad naar onderen in een cake- of broodblik. Dek af met de theedoek en laat nogmaals 45 min. rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak het brood in het midden van de oven in ca. 45 min. gaar. Controleer de gaarheid door erop te kloppen. Klinkt het hol, dan is het gaar. Laat 10 min. afkoelen in de vorm.