INGREDIENTEN
- 400g Bountiful speltmeel
- 1 zakje instant gist
- 150 ml Bountiful rode bietensap
- zout en peper
- klein beetje suiker
- 2 el Bountiful olijfolie
BEREIDING
- Doe een beetje lauw water met een snufje suiker en de gist in een kommetje, roer goed en laat even staan.
- Meng het meel met wat zout en peper.
- Doe nu alle ingrediënten samen in een kom en kneed tot een deeg. Neem hier echt even de tijd voor. Kneden komt het rijzen van het deeg ten goede.
- Leg het deeg in een kom en dek deze af met een vochtige, schone theedoek. Laat nu een half uur rijzen.
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Bestuif het aanrecht met bloem. Kneed het deeg nog even een keer goed door. Verdeel het daarna in 2 stukken om twee pizza’s te maken of maak 1 grote plaatpizza. Rol het deeg uit met een deegroller.
- Leg de pizza(s) op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik gaatjes in het deeg, maar niet aan de randen.
- Beleg de pizza(s) naar keuze en bak ze 10-15 minuten.
- Eet smakelijk!